perjantai 25. tammikuuta 2013

Merinoa päälle
Vaikka mieli on välillä jo kevät- ja kesäpukeutumisessa, niin on pakko myöntää, että kyllä tätä talvea vielä on jäljellä. Niinkin paljon, että elämää helpotti uusi villapuku. Villapaita ja housut on tehty Sampsukalta tilatusta kotimaisesta merinovillainterlockista, joka on ah, niin pehmeää.


Kaava paitaan on OB 4/2012 "Mint" ja housuihin OB 2/2012 "Little Houses". Paidasta tuli vähän liiankin reilu (koko 74), mutta housut olivat aika hyvänkokoiset (koko 68). Paidan resorikanttaukset tein ilman kaksoisneulaa ja huolittelin ompelukoneen "hunajakenno-ompeleella", jotta paita olisi jotenkin samaa sarjaa housujen kanssa. Kanttaukset ja housujen lahkeiden resorit on ihan tavallista resoria. Jatkoin paidan helman pituutta myös parilla sentillä, jotta selkä ei varmastikaan vilku. Housuthan on myös tosi korkeavyötäröistä mallia, joten ei harmita yhtään, etten tehnyt haalaria. 

Olen tehnyt jo aiemmin kypärälakin lammaskuvioisesta merinovillaneuloksesta (myös Sampsukalta) ja nyt tein vielä toisen sydänkuosisesta (Pehemiältä). Myös resorit on merinoa, ruskea interlockia ja musta joustofroteeta. Merinovillasta tehdyt on kyllä mitä parhaimpia aluslakkeja, koska eivät tunnu märältä ihoa vasten, vaikka kuinka hikoilisi. Vapaaehtoisesti en enää puuvillaa laita neiti-S:n päähän. :) Kypärälakit on tehty OB:n ilmaiskaavalla ja se löytyy täältä. Tein molemmat koossa 44 ja on oikein sopiva neidille, jonka päänympärys on aika tarkalleen 44 senttiä. Lammaslakki on hieman isompi, mutten tiedä onko se venynyt vai olenko ommellut sen pienemmillä saumanvaroilla. Alareunat jätin kanttaamatta, koska ainakaan näin päiväunikäytössä kantilla ei olisi ollut mitään lisäarvoa, painaisi vain enemmän. 
Muutama työ odottaa postaamistaan, mutta niistä voisin tehdä yhteispostauksen, sillä niitä yhdistää se, että ompelin vähän ohjeen vierestä. Lisäksi joululahjat on edelleen postaamatta! Mutta kunhan kuvat saan käsiini, niin eiköhän nekin pääse näytille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti