sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Valmistunutta

Moni ompelus on ollut kesken syystä jos toisestakin, mutta nyt saan pitkästä aikaa näytille asti valmistuneita töitä. Tämän postauksen otsikko voisi olla myös epäonnistuneet ompelukset, mutta koska sain kaikki valmiiksi vastoinkäymisistä huolimatta, niin yritän unohtaa turhautumisen hetket. Ompeluharrastuksen tarkoitushan on rentouttaa eikä raivostuttaa. Sen verran voin sanoa kuitenkin, että kun toinen kaksoisneula napsahtaa saman viikon aikana poikki, niin saattaa syntyä vaatteita myös ilman kaksoisneulaa. Aika hintavia ovat nuo neulat myös. Lisäksi kiroan Moonin halpislangat ja unelmoin kovasti paremmasta laadusta. Yöaikaan tapahtuvalla ompelemisella on myös seurauksensa, sillä yksi jos toinenkin vaate ei toteutunut ihan sellaisenaan, kun kankaita leikatessa kuvitteli. 


Mustavalkoinen joustofrotee ja resori Majapuulta.
Alkuperäinen kaava OB 5/2009 "Pigeon Grey", koko 38 ilman saumanvaraoja. 
 Aluksi esittelyssä omaan peruskäyttöön joustofroteinen paita. Etupuolen rypytys on framilonilla ja taaksekin rypytystä piti tulla, mutta totta kai kaksoisneulojen katkeamisten jälkeen framilon loppui. ;) Halusin paidan valmiiksi, joten kavensin alatakakappaletta ja unohdin rypytykset. Hihoja lyhensin myös hieman alkuperäisestä kaavasta, koska kangas ei riittänyt pitkiin. Kaula-aukkoa on myös syvennetty. 

Toisena esittelyssä haaremihousut neidille. Vielä vähän reilut, mutta lahjeresorit käärittyinä voi pitää jo nyt. Ja tietysti nuiden haaremihousujen tulee löysät ollakin. Tosi söpöt päällä!

Haaremihousut koko 80 cm, kaava OB 4/2012 "Crawl and Roll".  Ankat-neulos ja raitaresori Majapuulta.

Vyötäröresori on korkea ja sitä voi pitää suorana tai käännettynä.

Tämä väkerrys oli jäädä keskeneräiseksi, mutta tein sitten loppuun ja opinpa ainakin muutaman jutun, joita en yritä enää toista kertaa. Ottobren kaavan mekkobody oli kiva idea, mutta jotenkin onnistuin rypyttämään mekkokappaletta liikaa, jolloin se loppui kesken... Josta seurasi se, että keksin yön pimeinä tunteina vaihtaa kappaleiden järjestystä. Ohjeen mukaan tuo kappale olisi luonnollisesti tullut alle, joka nyt on siis päällimmäisenä. Kaiken tämän väkertämisen jälkeen vaate ei istu yhtään neidin päälle. Hihoissa ja kainaloissa on senttikaupalla tyhjää, mutta alaosasta body on juuri sopiva. Lisäksi mekkokappale on jossain korvissa koko ajan. Ei hyvä.
Epäonnen body. Alkuperäinen kaava OB 3/2011 "Candy Stripes"
(hihat pidennetty)

...ja eihän se sitten mennyt niin kuin piti...

Yritin etsiä sopivaa kaavaa, jolla voisi tehdä useammatkin leggarit neidille. Tämä kaava ei ainakaan pääse sellaisenaan jatkokäyttöön. Lahkeet ovat lyhyet, pyllyosassa liikaa tilaa, vyötärö liian korkea (!) - en edes tiennyt, että vyötärö voi olla liian korkea. Ehkä se johtuu siitä, että se on liian väljä.

Housut koko 74 cm. Kaava OB 4/2012 "Rainy Sky".

Viimeisimpänä vielä ihanasta norsukankaasta perusbody. Muokkasin Kisuliini-kaavaa sen verran, että lisäsin toiseen raglansaumaan pari nepparia. Alkuperäisessä ohjeessa kaula-aukossa ei ole neppareita tai halkiota. Tilasin Käpyseltä värillisiä rengasneppareita, ja kyllähän ne tuo kivaa vaihtelua. Toivottavasti väripinnoite kestää myös pesuissa.

Kisuliini-kaavalla 74 cm body. Kangas vaihdossa, resori Majapuun petrooli.
Nepparit 10 mm Prym ja keltaiset Käpyseltä.

Norsu-bodykollaasin oikeassa alakuvassa olen yrittänyt havainnollistaa, että Prymin neppari poikkeaa ihan vähän värillisistä neppareista. Ei todellakaan merkittävästi. Laitoin värilliset vain tuohon raglansaumaan, sillä ne olivat sen verran arvokkaita, että pitää vähän säästellä! :) Muutoin nuo Käpyseltä tilatut nepparit kiinnittyivät ihan hyvin Prymin pihdeillä.

Koska ompelukin on välineurheilua, niin minua kiinnostaa mitä lankoja itse käytät. Onko merkillä väliä vai kelpaako ompelukoneellesi kaikki? Lankavinkit otetaan ilolla vastaan! Minua kiinnostaa myös, oletko perfektionisti ja viimeistelet ompeluksesi tai muut käsityösi viimeisen päälle... Vai oletko enemmänkin tällainen hätähousu, joka haluaa vain valmiita tuotoksia ilman purkamisen tuottamaa turhautumista. ;) 

1 kommentti:

  1. Hei! Olisinko voinut kysyä tuosta bodyn nappilistasta. Tuliko siihen kainaloon paksu kohta, mihin nuo kanttaukset tulevat. Tuo raglanhiha. Itse olen suunnittelemassa ompelevani samanlaista, mutta mietityttää tuo kohta.

    VastaaPoista