keskiviikko 16. tammikuuta 2013

PotkupukujaKokeilin kahdella eri kaavalla potkupukua neiti-S:lle. Molemmat ovat Ottobren kaavoja, ensimmäinen versio lehdestä OB 3/2006 ja toinen OB 4/2012. Kaavat ovat kokoa 74 ilman saumanvaroja.

Ensimmäinen on ihan ok. Työ oli sarjassani "en pura", ja silti purin jalkaterän muutamaan kertaan. Lopulta se jäi kuitenkin vinoon. Tai siis molemmat jalkaterät jäivät. Kangas on hyväntuntuista alevelouria Jofotexilta ja resori on Royal-tuotteelta, neppareina Prymin 10mm rengasnepparit. Sovittaja oli vaihteeksi vauhdissa, joten kuvasato jäi heikonlaiseksi. 

Jalkaterien ongelmallisuuden lisäksi raitojen kohdistaminen ei oikein mennyt nappiin, olkainten resorikanttaus oli tosi hankalaa ja kahden nepparin alla ei ole tukikangasta. Mutta tässä työssä käytin eka kertaa neppareita, joten en ihan loppuun asti kaikkea hoksannut miettiä. 

Edestä

TakaaToinen potkuhousukokeilu oli aivan ihanasta Anniina Isokankaan (PaaPii Design) suunnittelemasta Ankat-neuloksesta. Tummanruskea resori (kanttauksissa) on Marimekolta ja lahkeensuissa on Majapuun valmistuttamaa ruutuneulosta. Alhaalla haaroissa on Prymin Mini-nepparit (8mm) ja olkaimissa 10mm Prymin rengasnepparit. 

Olkainten kuuluisi olla päällä eikä alla, mutta eräs neppareita painaessaan laittoi yhden nepparin väärinpäin. Noh, menee ne noinkin, yläreuna vain saattaa ikävästi repsottaa.

Edestä

Takaa2 kommenttia: