maanantai 24. syyskuuta 2012

Vauvanpeitot

Kokoan samaan postaukseen muutaman raskausaikana tehdyn vauvanpeiton. Yksi ei toki olisi riittänyt. ;) Vaikka mikä itsenikin yllätti, kaikki peitot on olleet ahkerassa käytössä.

Virkattu peitto oli näistä kaikkein työläin ja sen tekemisessä vierähti ilta jos toinenkin. Ohje oli kuitenkin tosi kiva ja helppo! Aluksi aloin tekemään samaa peittoa eri väreissä, mutta kyllästyin ajatukseen jo heti alkuunsa. Kovin tarkkaa ohjetta työhön ei ollut, mutta idean sain täältä. Virkkausmalli on perin yksinkertainen ja kovasti tekisi mieli tehdä jotain muutakin samalla idealla. Ehkäpä ihan oma torkkupeitto? Lankana käytin tässä Dropsin Merino Extra Fine -lankaa, josta tulikin superpehmeä peitto. Seuraavaksi taisin tehdä tämän källöttelymaton. Kangas on tilattu Spoonflowerista, joka on siis omista designeista kankaita valmistava yritys. Tämä ei kuitenkaan ole minun suunnittelemani, vaan ihanuus, johon törmäsin. :) Tilasin edullisinta puuvillakangasta, mutta mielellään tuolta kokeilisi muitakin kangasvaihtoehtoja. Tilauksen mukana tuli nippu kangasnäytteitä (painamattomia) ja sellaisen saa lähes ilmaiseksi ($1) tilata myös täältä. Peiton koko on noin 70x70 cm ja nurja puoli on muutamasta isosta tilkusta koottu. Reunat kanttasin kanttinauhalla käsin (miksi oi miksi...). Linkki vielä juuri tämän kankaan designiin. Kannattaa varoa tuonne Spoonfloweriin eksymistä. Siellä saattaa ihastua liian moneen kankaaseen!Toinen myös kovin yksinkertaisesti toteutettu peitto on alla olevassa kuvassa. Eurokankaasta löytynyt vaaleanpunainen kuppikakkukangas oli niin ihana, että pakko sitä oli ostaa. Nurjalta puolelta peitto on valmista vanulevyä, jossa on valkoinen puuvilla tikattuna. Peiton koko on 130x70 senttiä ja toimii siis hyvin pinnasängyn päiväpeittona. Tikkailin sitten koneella vielä peittoa salmiakkiruudukoin ja kanttasin reunat keltaisella kanttinauhalla. Tällä kertaa ihan koneella. Viimeisenä ekstrana lahjaksi lähtenyt vauvanpeitto. Lahjan saaja oli poika, mutta tiesin, ettei pojan äiti ole kovinkaan kiinnostunut vaaleansinisestä tai muista "poikaväreistä", joten rohkeasti valitsin kankaisiin oranssia, keltaista, ruskeaa ja turkoosia. Vähän pinkkiäkin taisi olla mukana. ;) Peitosta löytyy yksi pöllöaplikaatio sekä muutama ympyränmuotoinen pala kissakangasta. Peiton nurja puoli on turkoosia fleeceä, johon aplikoin ison oranssin kissan pään. Kankaat ovat kissakangasta lukuunottamatta Amy Butlerin mallistosta. Tämä vauvanpeitto toimii ihan peittona, mutta myös köllöttelyalustana lattialla. Kokoa peitolla on noin 70x90 cm, en muistanut valmista peittoa mitata. 1 kommentti:

  1. Tuo Spoonflower on ihan KAMALA kauppa! En uskonut sun varotusta ja kahdet yöunet meni surffatessa :) Mitäs ne pari muuta paikkaa, mihin ei kannata eksyä, joista mainitsit E:n synttäreillä on?

    VastaaPoista