tiistai 9. heinäkuuta 2013

Äidille ja tyttärelle

Kesävaatteita ei enää oikein huvita tehdä. Huolestuttaa, että lämpimät ilmat ovat yhtäkkiä ohi ja jäljellä on vain pari kertaa pidettyjä kesäasuja. Siispä pitkähihaista ja -lahkeista kehiin.

Aluksi kokeilin kaavaa Ottobren numerosta 5/2012 "Stitch Details". Alkuperäinen kaava oli tarkoitettu puuvillakankaalle (tai joustamattomalle kuitenkin), joten piirsin kokoa pienemmät kaavat. Mielestäni mekko jäi tosi reiluksi silti, eli hyvinkin olisi voinut tehdä vielä pienemmän koon tai jättää saumanvarat pois. Leikkasin kankaita silmät sen verran ristissä, että huomasin vasta koneen äärellä kaikkien kappaleiden olevan väärään langansuuntaan leikattuja. Noh, päätin olla lannistumatta ja ommella mekon loppuun saakka.

Trikoo Kärkkäiseltä, resori Hannan Kankaasta, taskujen vuori Eurokankaan palalaarista.
Kanttasin pääntien valkoisella resorilla, mutta harkitsen siihen jotakin muutosta. Ehkä kanttaamista tuolla samalla trikoolla, jota mekko on tai sitten pääntien leikkaamista avarammaksi. En tiedä vielä. Hihansuut ja helman ompelin kaksoisneulalla. Sillä tulee kyllä nopeasti siistiä jälkeä.


Ompelin neiti-S:lle pari pitkähihaista joustispaitaa ja parit housut. Paitakaava on sopiva, taisin piirtää 74 koon ja lisätä helmaan pari senttiä pituutta. Lisäksi Helistin-paidan kohdalla säästin kangasta ja tein pidemmät resorit.


Harmaa-keltaisten trikoohousujen kaava on OB 2/2012 "Little Houses" ja oranssit joustishousut on tehty OB 1/2013 tiikerihousujen kaavalla. Trikoohousut on tosi korkeavyötäröiset, joten ei pitäisi selkä vilkkua!

Edestä


Takaa

Edestä

Takaa
 Hiljalleen on harjoiteltu neiti-S:n kanssa myös vaipatta oloa. Harjoittelu on vielä ihan alkutekijöissään, ja pissalätäköiden minimoimiseksi työn alla on harkkahousuja. Ompelin aluksi yhdet The Mom Roadin kaavalla, mutta lahkeensuut jäivät tosi löysiksi. Lisäsin myös vyötärölle kuminauhan. Sivukappaleet ovat trikoota, sisäpuoli flanellia ja imuina yksi kerros bambuhamppufleeceä ja yksi kerros mikrokuitua. Päällä vielä yksi kerros pulia. Näiden tarkoitus ei ole siis pitää pissoja sisällä, vaan lapsi saa tuntea olonsa märäksi, jotta oppii huomaamaan pissan tulleen. Katsotaan toimiiko nämä meillä vai ei.


Lisäksi ompelin joustiksesta ja bambuhamppufleecestä muutaman tiskirätin. En oikein tiennyt kummin päin bambuhamppufleece tulisi ommella, että kumpi puoli on tiskirättikäytössä parempi. Tein sitten molemmin päin, jotta selviää sekin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti