torstai 8. toukokuuta 2014

Parveketyynyt

Kesä alkaa olla niin lähellä, että koti laajeenee taas yhden huoneen verran lasitetulle parvekkeelle. Tänä vuonna aion olla ahkerampi hyötykasvien viljelyssä ja osa siemenistä onkin jo taimettumassa. 

Lattiaa uudistin yksinkertaisesti harmaalla terassiöljyllä. Käsittelin lämpöpuulattian jo viime kesänä yhteen kertaan, mutta nyt toinen käsittely vasta antoi kunnollisen harmaan värin puulle ja peitti kestopuun ominaisvärin. 

Säästeliäänä päätin tänä keväänä toteuttaa puulavoista sohvan. Trendi sinänsä on jo vuosia vanha, mutta koska tilaa parvekkeellamme on ihan hyvin, niin totesin pääseväni helpoimmalla ja edullisimmalla maalaamalla muutaman puulavan. 

Suunnittelin sohvan nurkkaan, jolloin toiselle sivulle tulisi pituutta parin metrin verran sohvalla mahtuisi oikaisemaan myös itsensä. Puulavat ovat kooltaan 110x75 cm.

'
Pehmusteina käytin vanhoja lastenpatjoja, joihin ompelin Ikean kankaista päälliset. Raidallinen on Sofiaa ja yksivärinen tummanharmaa Minna. Todella vahvoja ja jämäköitä kankaita, kestävät lisäksi pesun 60 asteessa ja rummutuksen. Todennäköisesti tulevat haalistumaan aurinkoisella parvekkeellamme, mutta alunperin suunnittelemani kankaat olivat loppuneet, joten tyydyin sitten toisiin väreihin. 

Parveke odottaa vielä lisää verhoja ja näkösuoja lisääntyy, kun ruusupapu kasvaa. :) Vihreys lisääntyy varmasti muutenkin kesän myötä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti